Velkommen til ejerforeningen

Frøbels Allé 1-7 / Ewaldsensvej 8-12

(sidst opdateret 23-06-18)

STORSKRALD, MADAFFALD, RESTAFFALD m.m.


Storskrald til "STORSKRALDSRUMMET" er alene "STORT BRÆNDBART" og må ikke anbringes andre steder end i det aflåste storskraldsrum i kælderen ved vaskeriet, medmindre andet aftales med viceværten.

Bemærk venligst, at brændbart inventar under 1 m lang og under 20 cm i bredde/dybde IKKE må anbringes i storskraldsrummet, men skal puttes i containerne for restaffald!


Klik her for at gå til Frederiksberg Kommunes hjemmeside, hvorfra der findes oplysninger om alle former for affald.

Klik her for at læse Frederiksberg Kommunes Sorteringsvejledning for 2018.

Click here Read the Frederiksberg Municipalitys information in English.

Click here Read sorting guide in English - WASTE AND RECYCLING 2018.Madaffaldssorteringsordningen trådte i kraft i marts måned 2018 og fungerer tilsyneladende helt fint.
Formanden vil indtil videre fungere som kontaktperson for ordningen, hvilket også indebærer udlevering af nye poser.

I startpakken til sortering af madaffald var der 100 poser til madaffald, hvilket rækker til mange måneders forbrug. Når disse poser er brugte, er der tre måder, som beboerne kan få nye poser på:
1) Man kan kvit og frit hente nye poser i Borgerservice på Rådhuset eller på Bispeengen Genbrugsstation,
2) Man kan selv købe lignende grønne skraldeposer (hvis de har grønne skraldeposer i supermarkedet) og
3) ejendommens kontaktperson kan (efter 1. september 2018) udlevere poser efter nærmere aftale og der er til formålet oprettet denne e-mail-adresse: madaffald@froebelewaldsen.dk.
Skriv navn og adresse og formanden sørger for, at der bliver lagt poser i ens postkasse.

Har man spørgsmål til madaffaldssorteringsordningen i øvrigt er man velkommen til at bruge ovennævnte e-mail-adresse.


Den type storskrald, der kan afleveres i STORSKRALDSRUMMET i kælderen under Ewaldsensvej er alene "STORT BRÆNDBART", dvs. alt det, der kan brændes, men som er for stort til at må være i containerne til restaffald (hed tidligere husholdningsaffald) og som er større end 1 m i længden og over 20 cm i bredde/dybde.

SORT BRÆNDBART defineres som:
Sofaer, madrasser, byggeaffald fra "gør det selv" arbejde (må ikke indeholde brokker af mursten, gipsplader, tagsten, beton og lignende, tagplader samt jord, sten og grus), gulvtæpper m.v. Brædder og træ i øvrigt må ikke indeholde søm eller lignende, som viceværten eller renovationsfolkene kan stikke- eller rive sig på.

Bemærk, at det ikke er alle former for storskrald - så som tørrestativer, strygebrætter, cykler, kontorstole m.m. - der betragters som stort brændbart. Sådanne effekter skal man som udgangspunkt selv skaffe sig af med eller anbringe dem inderst inde på affaldscontainerpladsen, hvor der er skiltet med STORT JERN.

JERN er altså IKKE brændbart materiale og må IKKE anbringes i storskraldsrummet!

Storskrald (altså STORT BRÆNDBART) er IKKE: Farligt affald som akkumulatorer (batterier) og kemikalier, spraydåser, maling og almindeligt dagrenovation som aviser, papkasser og potteplanter.

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Farligt affald kan beboerne nu sætte på affaldscontainerpladsen foran metalskabet til farligt affald, så sørger viceværten eller formanden for, at det sættes ind i skabet.
Farligt affald er fx: maling, spraymaling, imprægnering, printerpatroner, lightergas, hårlak, dedorant i spraydåser, neglelak, træolie, lak, træbeskyttelse, trælim, kemikalier, gift, ukrudtsmidler, afkalknings- og pudsemidler, spildolie, benzin, diesel, kviksølvtermometre, alle slags lyspære, alle slags batterier og m.m.

Elektronikaffald kan afleveres i den dertil indrettede beholder på affaldscontainerpladsen og stor elektronik, så som fx TV, stereoanlæg, computere og hårde hvidevarer kan også hensættes på affaldscontainerpladsen bagerst inde, hvor der er skiltet med stort elektronik.

Sanitetsudstyr, brokker af mursten, gipsplader, tagsten, beton og lignende, tagplader samt jord, sten og grus skal man selv skaffe sig af med.

Flasker (og visse former for glas) kan beboerne aflevere i flaskebeholderen på affaldscontainerpladsen eller i beholderne til flasker - på fx Finsensvej v/Fakta eller på Ewaldsensvej v/Dalgas Boulevard - eller på genbrugsstationen.

Andet glas skal man selv aflevere på genbrugsstationen! Dette gælder også spejle og alt glas, der ikke må puttes i flaskecontainerne og heller ikke må hensættes på affaldscontainerpladsen.

Hvis du skal af med andet affald, der hverken kan gå i restaffald (dagrenovation) eller til storskrald, kan du aflevere det på:
Bispeengen Genbrugsstation,
Bispeengen 35,
2000 Frederiksberg
Åben: Hverdage kl. 10-18, lør-, søn- og helligdage kl. 10-17

Bemærk - bilister har adgang via den nye tilkørsel ved Nordre Fasanvej 209. Gående og cyklende får adgang via en låge ud mod Borups Allé 164. Læse mere her.

Hvis du vil vide mere om tilgængelige genbrugspladser i vores område, kan du følge dette link til Amagerforbrændingens hjemmeside.